Nowość

Tapioka Czarna - Perły czarnej tapioki 3kg

  • Bestseller
  • Nowość
Tapioka Czarna - Perły czarnej tapioki 3kg
search
  • Tapioka Czarna - Perły czarnej tapioki 3kg
Nowość

Tapioka Czarna - Perły czarnej tapioki 3kg

Indeks: 2616

Opakowanie: 3 kg

Cena netto 59,27 zł
Cena brutto 72,90 zł
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

  • Produkt dostępny - Mała ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

Czarna Tapioka

Czarne perły tapioki to najpopularniejszy dodatek do napojów typu BUBBLE TEA, a także wszelkich deserów z azjatyckim twistem.

Perły tapioki nie mają smaku, jednak doskonale absorbują aromaty i smaki ze składników, z którymi je połączymy.

Składniki:

skrobia z tapioki, woda, barwnik: karmelowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja konserwująca: guma ksantanowa, stabilizator: karboksylmetyloceluloza, aromat.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  •  - Wartość energetyczna 240 kcal
  •  - Tłuszcz 0 g
  •  - w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g
  •  - Węglowodany 58 g
  •  - w tym cukry 0 g
  •  - Białko 0 g
  •  - Sól 0 g
  •  - Błonnik 0 g

Instrukcje przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 14 dni.

Uwaga! Produkt nie jest odpowiedni dla dzieci poniżej 3 lat. Dzieci w wieku 4-7 lat mogą spożywać ten produkt pod nadzorem dorosłych.

Masa netto: 3 kg

Kraj pochodzenia: Tajwan

Wyprodukowano dla/ Importer: Lodziarz.pl Charubin Sp.k.

Zastocze 78, 19-111 Krypno Kościelne

Jak gotować tapiokę?

  1. W garnku gotujemy ok 1,5 L wody.
  2. Do gotującej się wody wrzucamy tapiokę
  3. Gotujemy mieszając na bardzo dużym ogniu przez ok. 2-3 minuty do stworzenia się klejącej osłonki na tapioce.
  4. Zmniejszamy moc i gotujemy ok 40-45 minut tapiokę na małym ogniu ( do całkowitej miękkości), od czasu do czasu mieszając.
  5. Po upływie 40-45 minut zdejmujemy tapiokę z ognia, przykrywamy garnek pokrywką i odstawiamy na ok. 20 minut.
  6. Po tym czasie przecedzamy i hartujemy/przelewamy tapiokę dużą ilością wody.
  7. Ugotowaną tapiokę przekładamy do głębokiego naczynia, zalewamy wodą do całkowitego przykrycia kulek i dodajemy cukier do smaku.
  8. Tak przegotowaną tapiokę najlepiej spożyć w ciągu 24h.
Opakowanie
3 kg